HTML

www.jovagyok.hu

Dalokról

Zene és zene és zene az életem. Ebben a blogban dalokról, és a hozzájuk fűződő személyes visznyomról írok. Szubjektív vélemény, néha elragadtatott áradozás, máskor meg nem. Pont.

Friss topikok

Linkblog

2009.01.19. 11:33 Criticman

Ákos: Test

Dalszínházi élményt adó nóta ez, szinte látom a hatalmas színpadot, ahol vagy húsz pár táncol, futurusztikus öltözékekben vagy épp öltözék nélkül, egész testük szürkére festve, és a refrénnél ("Test a testhez ér...")ölelkeznek vagy bármily módon egymáshoz simulnak. Színpadi megvalósítási lehetőségeiben ez a dal óriási. Igazán progresszív.

Azért el lehet gondolkodni azon is, mennyire testi lény az ember. Az Értelem, melyet a felvilágosodás korától kezdve olyannyira istenítünk, valóban csak gyenge védekezés saját ember- mivoltunk ellenében? Ennyire kultúrpesszimista azért nem vagyok. Nem tartom hazugságnak a magasabbrendűséget, csak olyan rossz kimondani, hogy mi vagyunk itt, ezen a Föld nevű bolygón a legjobbak, a legbölcsebbek, a legértelmesebbek. Pedig így van. Mi vagyunk azok, emberek.

Persze, akadnak közöttünk kivételek.

Szólj hozzá!

Címkék: zene föld test ákos ember progresszív refrén futurisztikus dalszínházi öltözék


A bejegyzés trackback címe:

https://dalokrol.blog.hu/api/trackback/id/tr83886961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása